Klik "Follow" aje...

Thursday, November 13, 2014

TANAH RUNTUH DAN PUTING BELIUNG

"Actually" apakah sebenarnya yang sedang berlaku kepada Malaysia?..
Jika kita berpegang kepada Al-Quran, Hadis dan Sunnah insyaallah sudah pastinya kita menemui jawapanya.

Didalam Al-Quran, Allah SWT telah berfirman...

Bismillahhirrohmanirrohim

Banjir kilat dan tanah runtuh di Cameron Hightlands
"Patutkah kamu merasa aman (tidak takut) kepada Tuhan yang pusat pemerintahanNya di langit itu: menunggang-balikkan bumi menimbus kamu, lalu bergegarlah bumi itu dengan serta-merta (melenyapkan kamu di bawahnya)?" (Al-Mulk 67:16)

Kedah dilanda Ribut Puting Beliung 
"Atau patutkah kamu merasa aman (tidak takut) kepada Allah yang pusat pemerintahanNya di langit itu: menghantarkan kepada kamu angin ribut yang menghujani kamu dengan batu; maka dengan itu, kamu akan mengetahui kelak bagaimana buruknya kesan amaranKu?" (Al-Mulk 67:17)

"Dan demi sesungguhnya! orang-orang (kafir) yang terdahulu daripada mereka telah mendustakan (rasul-rasulnya lalu mereka dibinasakan); dengan yang demikian, (perhatikanlah) bagaimana buruknya kesan kemurkaanKu." (Al-Mulk 67:17)

PENGAJARAN


Jangan beri rasuah, jangan terima rasuah dan jangan berpolitik sehingga ugama dijadikan bahan fitnah demi kepentingan mana-mana individu dan kepentingan mana-mana parti politik. Kerajaan ini ditubuhkan atas dasar "Takwa" kepada Allah, Tuhan Sekelian Alam. Bukan atas kepentingan mana-mana parti politik atau mana-mana bangsa. Dan ingatlah sesungguhnya Allah Maha Melihat, Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan.

BERTAUBATLAH!..
#hapusrasuah

No comments:

Post a Comment

Apa yang anda faham dari apa yang anda saksikan ?

Note: Only a member of this blog may post a comment.