Klik "Follow" aje...

Friday, October 31, 2014

MENTERI UMNO JANGAN CUBA HASUT MUFTI

CADANGAN PENGGUNAAN WANG ZAKAT DEMI AGAMA, BANGSA & TANAHAIR

Allah SWT berfirman didalam surah At-Taubah
Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam
"Sesungguhnya zakat-zakat itu, hanyalah untuk orang-orang fakir, orang-orang miskin, pengurus-pengurus zakat, para muallaf yang dibujuk hatinya, untuk (memerdekakan) budak, orang-orang yang berhutang, untuk jalan Allah dan orang- orang yang sedang dalam perjalanan, sebagai sesuatu ketetapan yang diwajibkan Allah; dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana" - (9:30).

Adalah harus kepada pemerentah mengunakan wang zakat berkenaan melangsaikan hutang PTPTN penuntut Islam (Agama) terutamanya Melayu (Bangsa) kerana selepas ini merekalah yang akan mengurustadbir Malaysia (Tanahair) mengantikan kamu semua.

Jadi tak perlulah Menteri-Menteri dan Penasihat-Penasihat mempengaruhi Mufti-Mufti dan Alim Ulama dengan apa jua hasutan agar wang zakat digunakan untuk membeli hartanah-hartanah yang telah dijual oleh Melayu kepada bukan Melayu seperti yang dicadangkan oleh Menteri dan Penasihat 25% tu.


TAKUTKANLAH PADA ALLAH, BUKAN PADA MENTERI & PENASIHAT-PENASIHAT 25% ITU
Setiap peringkat kelulusan dan keputusan hendaklah dibuat berdasarkan sifat-sifat takut kepada Allah, bertanggungjawab, ikhlas dan amanah.


Semoga Allah SWT melindungi Pemerentah, Mufti-Mufti dan Alim Ulama serta kita semua dari fitnah dan hasutan serta musibah, malapetaka dan bala bencana.

Salam dan selawat keatas nabi junjungan kita SAW.
Assalamualaikum.

pissst.. kenapa Menteri UMNO/BN tak mau cadangkan wang zakat digunakan untuk menebus balik Tanah Wakaf Khas Madrasah Salihiah?... :)

BERTAUBATLAH!
#hapusrasuah

No comments:

Post a Comment

Apa yang anda faham dari apa yang anda saksikan ?

Note: Only a member of this blog may post a comment.