Klik "Follow" aje...

Thursday, October 30, 2014

MENTERI, MUFTI SEPAKAT ADJUS DUIT ZAKAT DEMI KEPENTINGAN BANGSA MELAYU

Lepas anjing, biawak dan kini duit zakat pulak :)
Allah Maha Adil lagi Maha Bijaksana..

Bismillahirohmanirrohim

CADANGAN MENTERI AMAT PRAKTIKAL
“Satu cadangan yang amat praktikal dalam menjaga hartanah orang Melayu, tetapi kita perlu ingat bahawa hak zakat dan baitulmal adalah termaktub di bawah hak kerajaan negeri.
“Jadi, cadangan tersebut wajar diperhalusi atau dikaji oleh majlis agama Islam negeri,” katanya dalam satu kenyataan ringkas, di sini hari ini. - See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/wang-zakat-tebus-tanah-wajar-1.18155#sthash.M6qYrCx3.dpuf

MELAYU PUNCA HAKISAN TANAH, DUIT ZAKAT DIPERLUKAN
“Tanah rizab Melayu semakin terhakis. Maklumat terbaharu yang kita terima hanya tinggal 12.5 peratus tanah ini kerana ia tidak pernah diganti semula.

“Dalam Perlembagaan kita sudah dinyatakan setiap inci tanah dirizabkan kepada bangsa Melayu, kalau sekiranya diambil atau terjual hendaklah digantikan dengan tanah yang serupa agar bilangannya dan kadarnya tidak berkurangan.

“Oleh itu kita harap lebih ramai orang Melayu Islam tampil bagi melaksanakan tanggungjawab membayar zakat, sekali gus membantu lebih ramai golongan miskin di negara ini,” katanya. - baca lagi disini.


Apa yang anda faham dari apa yang anda saksikan?

cukup-cukuplah wahai Menteri UMNO/BN tak perlulah kamu menghasud alim ulama untuk berkonspirasi dalam kegiatan kamu itu yang dah menyerupai amalan "Islam Liberal". Tak cukup lagikah dengan apa yang Allah SWT telah turunkan dari langit (ribut putingbeliung, MH17 dan MH370).

BERSIH, CEKAP & AMANAH


Bersih dari Rasuah, Cekap menyelesaikan masalah, Amanah terhadap wang zakat dan pengurusan hartanah umat Islam.

AKHIR KATA
Apa cerita dengan hasil siasatan kes Padijantan yang didakwa oleh UMNO/BN terhadap Menteri Besar Kedah dan Setiausha Sulit Tuanku Sultan Kedah?.. Ada apa-apa perkembangan terbaru ka?..

Banyak sangat makan rasuah. BERTAUBATLAH !
Allah Ar-Rahman, Ar-Razzaq, Ar-Rahim, Al-Wahab, Ar-Rafi, Al-Kaafiz, Al-Baasit, Al-Qaabiz

Allah dah tarik balik nikmatNya sikit demi sikit drp Malaysia
BERTAUBATLAH wahai UMNO/BN
#hapusrasuah

No comments:

Post a Comment

Apa yang anda faham dari apa yang anda saksikan ?

Note: Only a member of this blog may post a comment.