Klik "Follow" aje...

Thursday, October 17, 2013

UMNO MAKIN TERDESAK: FITNAH MAKIN MENJADI-JADIKlik disini untuk menilai dan seterusnya bertindak mengikut Undang-Undang bagi membendung gejala FITNAH didalam UMNO yang kini terus berleluasa.

SPRM Sila Siasat Kes RASUAH dalam kes Tanah Wakaf Khas Madrasah Salihiah.
Terima Kasih atas sikap AMANAH kepada rakyat dan Tanggungjawab SPRM  terhadap Tanahair.


TRANSFORMASI Vs BERANI berUBAH
Taniah UMNO !.. Terima Kasih Melayu !..

1 comment:

 1. kau ke kena saman 130 ribu? kah kah kah.. padan muka .. fitnah la lagih hahahah


  Alor Setar: Pengendali blog Padi Jantan Sobri Sudin diperintahkan Mahkamah Tinggi, di sini, semalam, membayar RM130,000 kepada bekas Setiausaha Politik Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor kerana memfitnahnya dengan menyiarkan laporan palsu di laman blog berkenaan.

  Pesuruhjaya Kehakiman Abu Bakar Katar membuat keputusan itu selepas mahkamah mendapati plaintif berjaya membuktikan laporan disiarkan blog terbabit pada 22 Julai 2012 adalah fitnah selain memberi kesan negatif terhadap reputasi beliau.

  Justeru, Abu Bakar mengarahkan defendan membayar ganti rugi am RM100,000 dan kos RM30,000 dalam tempoh sebulan.

  “Mahkamah juga mengambil kira kedudukan plaintif sebagai bekas Setiausaha Politik Menteri Besar serta pembabitan dalam parti politik sebagai Timbalan Ketua Pemuda PAS dan Ketua Penerangan PAS Kedah selain keluarga plaintif yang menanggung kesannya,” katanya. Pada 27 Februari lalu, Muhammad Sanusi yang ketika itu Setiausaha Politik bekas Menteri Besar Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak, memfailkan saman fitnah berhubung laporan blog itu kerana mengaitkannya dengan rasuah bernilai RM1.3 juta selain didakwa berada dalam lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kedah.

  Menurutnya, dakwaan itu bersifat fitnah kerana ketika itu, beliau menghadiri program Azizan menyampaikan sumbangan Ramadan di Masjid Alor Semela, di sini.

  Artikel ini disiarkan pada : 2013/10/31

  ReplyDelete

Apa yang anda faham dari apa yang anda saksikan ?